Wimbledon – naisten finaali 09.07.

Tennis vihjeet

Wimbledonin tennisturnaus 2016 on saapunut naisten osalta sen huipennukseensa. Finaalissa kohtaavat Saksan puolalainen Angelique Kerber ja USA:n Serena Williams. Kyseessä on siis toisinto tammikuun Melbournen finaalista, jonka Kerber vei kolmessa erässä Serenan siinä hieman avustaessa virheillään.

Näin siis Serena lopulta raivasi tiensä finaaliin, vaikka Williamsin fanit ovat ennen turnausta ja sen aikanakin saaneet jännittää. Williamsin kausi on ollut kokonaisuutena pettymys, vertaa sitä sitten hurjaan 2015 vuoteen tai mihin tahansa. Joukossa on ollut vain yksittäisiä hyviä otteluita, mutta nyt Wimbledonissa niitä on sattunut useampi putkeen ja oikeastaan sana hyvä ei riitä, vaan ne ovat olleet erinomaisia. Serenan verkkopeli on ollut melkein vitsi ja vähän liioitellen pisteen on saanut jakaa vastustajalle heti kun on nähnyt jenkin nousevan verkolle. Nyt se on parantunut rutkasti ja jopa eilisessä nelinpelissä (07.07.) Serena melkein dominoi verkolla, kuten nelurissa taitavan pelaajan kuuluukin tehdä.

Turnauksen alku oli Williamsille vaikeahko. Millaiset uutiset olisikaan saatu aikaan, mikäli tiukka kamppailu Christina McHalea vastaan olisi kääntynyt altavastaajalle? Se niistä vaikeuksista ja nyt Serena pelaa uskomatonta tennistä ja se hukassa ollut syöttökin on löytynyt.

Kerber taas osoitti, että ei jäänyt täysin yhden Grand Slamin ihmeeksi, vaan on kehittynyt taitojensa puolesta myös henkisesti erittäin paljon. Kerberin kaavio ei ollut pahimmasta päästä, mutta silti tämä finaalipaikka on ainakin itselleni jopa suuri yllätys vaisun kevään ja loukkaantumisten jälkeen siitäkin huolimatta, että Kerber tykkää ja osaa pelata nurmella todella hyvin. Lisäksi Birminghamin turnaus pari viikkoa sitten lupasi kaikkea muuta kuin hyvää Wimbledonia silmällä pitäen.

Lontoossa Kerber ei ole menettänyt vielä erääkään ja omat syötötkin alkoivat lipsua vastustajalle käytännössä vasta puolivälierässä Halepia vastaan. Se onkin vähän huolestuttavaa, sillä kun Kerber ei vasenkätisenäkään ole mikään syöttöpelote vastustajalle, niin nyt myös pallorallit päättyivät turhan usein verkkoon. Välierä taas oli helpompi pala, sillä Venus pelasi hänen kannaltaan valitettavan huonosti ja liikkeessäkin oli selvästi iästä huolimatta erityisen suuria vaikeuksia – todennäköisesti jostain loukkaantumisesta johtuen.

Mikäli otetaan parin edellisen ottelun otannalla ennakointia finaalin tuloksesta, niin Serenan uskoisi vievän ottelun jopa selvin lukemin, siis kahdessa erässä. Molemmilla on varmasti paineita, sanovat pelaajat mitä tahansa. Pelkkä Centre Court luo sitä runsaasti. Serenalla on yhä tähtäimessä se 22:s Grand Slam-voitto ja Kerber haluaa aivan varmasti toisen ja nimenomaan Wimbledonissa. Kerberilla on tammikuulta tietysti se pieni yliote, mutta Serena pelaa nyt parempaa tennistä alustankin ollessa tällä kertaa Williamsin aseille suosiollisempi. Kerber tulee olemaan pirullinen vastus nykyisellä hurjalla kunnollaan, taistelullaan ja upeilla lyönneillään, joita Kerber mätkii vaikeistakin asennoista saaden niihin loistavan kulman.

Sään puolesta näyttää hyvältä. Mikäli taivas repeää, niin katon sulkeminen suosisi Serenaa vieläkin enemmän.

Vetojen osalta turnaus oli todellinen floppi, jonka haluaisi unohtaa, joten jätetään tästä ottelusta varsinaiset vihjeet pois. Jos olisimme olleet aiemmin liikenteessä, niin Serenan – 1,5 erätasoitus olisi ollut pelattava tällöin auki olleilla noin kahden ja vähän sen ylikin olleilla kertoimilla. Tuskin enää nousevat sinne.

Jännittävää tennisviikonloppua ja muistakaa, että esimerkiksi Henri Kontisen pelit jatkuvat vielä sekanelinpelissä.

 

Tagged with: