NHL-vihjeet – Stanley Cup vedot 2016 – 2017

NHL vihjeet

Veikkausforum varastaa jo kolme kuukautta ennen kauden alkua, mutta pikku hiljaa katseet on jo käännettävä sinne suuntaan ja NHL vihjeet laitettava tulille, vaikka esimerkiksi tennis- ja yleisurheilukaudet ovatkin vielä kuumimmillaan.

Drafti oli ja meni ja samalla hurja määrä siirtoja – jopa kohtalaisen mielenkiintoisia sellaisia. Subbanin ja Weberin, tai Canadiensin ja Predatorsin välinen niistä kenties se mielenkiintoisin. Tällä hetkellä tuntuisi, että Predators vei sen kaupan 100-0, mutta eiköhän Weberkin vielä pari superkautta pysty vetämään, mutta Subbanilla niitä lienee vielä erittäin paljon enemmän.

Taylor Hallin kauppaaminen oli toinen paljon keskustelua herättänyt tapahtuma ja Oilers saikin tästä runsaasti lokaa niskaansa. Sinänsä Oilers menetti paljon, mutta Puljujärven varaus tuli heille kuin varkain käsiin Columbuksen tehtyään oman valintansa ja Larsson täydentää heikohkoa puolustusta rutkasti. Hall ei tuntunut olleen (linkki Edmonton Sunin sivuille) mitenkään innoissaan Devilsiin siirtymisestä, mutta eiköhän sielläkin nousta vielä suosta.

Sitten ne Stanley Cup -vedot, joita tulee pelattua neljälle joukkueelle: Ducksille, Bluesille, Lightningille ja Capitalsille. Siis kaksi idästä, kaksi lännestä. Miksi nuo ja miksi ei muita?

Ducksilta löytyy mielestäni kaikki lääkkeet Cupin viemiseen ja vedon ratkaisi Carlylen pesti. Kunhan Randy ei vedä leireillä joukkuetta yhtä tukkoon kuin joskus aiemmin, niin hyvältä näyttää ja varmastikin pitää tähdet paremmin kurissa kuin Boudreau. Kaikki yli 15:n kertoimet helposti pelattavia.

Blues ei suuria muutoksia ole käynyt, eikä varmaan ennen kauden alkua hirveästi tapahdukaan. Tämä vuosi oli jo suuri parannus niihin aiempiin 1. kierroksen putoamisiin verrattuna, mutta Sharksia vastaan potku ei enää riittänyt kahden raskaan sarjan jälkeen. 11:n kerrointa laajasti tarjolla, jonka alle ei pelejä.

Lightning on helppo valinta. He lähtivät viime kauteen suurimpina suosikkeina, mutta varsinkin runkosarjan alku oli surkea. Bishop on Vezina-tason maalivahti, Hedman Norris-tason pakki ja Stamkos kunnossa ollessaan ja jatkosopimuksen tehtyään liigan vaarallisimpia hyökkääjiä. Materiaali on muutenkin hyvin laaja. Kertoimia 9,5:sta 15:een, mutta jopa alle tuon 9,5:n voisi pelata. Näin ajoissa ollessa kerkeää kertoimia vielä seuratakin.

Capitalsinkin kertoimet pyörivät kympin kieppeillä ja joukkue on itse oikeutetusti ennakkosuosikki, vaikka kevään pelit eivät ole vielä pitkälle vieneetkään. Heillä myös tähtiä löytyy sieltä ja täältä ja Trotz on valmentajien parhaimmistoa. Lienee niitä viimeisiä kausia jolloin Ovechkin on vielä liigan kovimpia maalintekijöitä, pelityyli tulee varmastikin näkymään kohta otteissa.

Näiden neljän myötä tuli siis skipattua esimerkiksi Bruins, Penguins, Sharks, Blackhawks, Predators ja Stars.

Bruins tuntui menneen pilalle jo vuosi sitten ja Erikssonin kauppaaminen heikenti entisestään. Chara vetelee viimeisiään NHL-jäillä ja materiaali on kapea.

Penguins on eittämättä kova nippu ja varsinkin valmentajavaihdoksen myötä. Joukkue ei ole kuitenkaan vahvistunut yhtään, emmekä saa heitä noin todennäköiseksi voittajaksi.

Sharksilta löytyy sitä kuuluisaa nuoruutta ja kokemusta, mutta kokemusta ehkä vähän liikaakin jo. Vahva joukkue, mutta keväällä veti niin sanotusti suonesta ja pahasti.

Blackhawks palasi takaisin tavallisten kuolevaisten joukkoon. Toisaalta sama tilanne kuin Capitalsilla ja Lightningilla, että laatua löytyy joka pelipaikalta ja poikkeuksena jopa sitä voittamisen kulttuuria, mutta onko suurin nälkä jo täytetty?

Predatorsilla on hurja pakisto ja maalivahtiosasto, mutta hyökkäys on liian kapea kärjen takana.

Starsilla on taas pisteidentekovoimaa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, ehkä jopa enemmän kuin kenelläkään toisella. Viihdyttävä joukkue, vaikka ei niin yltiöpäisenä hyökännytkään enää kuin toissakaudella. Valitettavasti omissa soi aivan liikaa ja maalivahtien piikkiinkin on vieritettävä jonkin verran, vaikka ei niin haluaisikaan tehdä.

Vielä mennään todellakin vasta heinäkuuta ja asiat voivat muuttua, mutta tällainen on Veikkausforumin mielipide tässä vaiheessa NHL:n offseasonia. Palataan syksymmällä asiaan ja siihen mennessä myös muutkin vedonlyöntisivustot ovat laittaneet kertoimensa tarjolle, jotta pääsemme hyödyntämään NHL vihjeet.

Seuraavasta voi vielä nautiskella NHL kauden 2015 – 2016 parhaimpia maaleja.

 

 

 

Tagged with: