NHL-vihjeet 6.1.

Carolina Hurricanes ei tehnyt tyhjää reissua öljykaupunkiin, mutta sen verran vajaaksi jäi suoritus, että meille jäi luu käteen – joskin panos saatiin takaisin.

Nyt eletään siinä mielessä mielenkiintoisia aikoja, että osalla joukkueista alkaa olla runkosarjasta puolet pelattuna, joten ehkä joitain johtopäätöksiäkin voidaan vedellä. Suorilta käsin voidaan idästä nostaa Panthers ja miksi ei myös Devils positiivisiin yllättäjiin ja päinvastoin Lightningille hieman risuja. Lightningin tilanne ei ole mikään erityisen hyvä muutenkaan, kun mediassa pyörii uutisia Stamkosin motivaatiosta jne. ja samaan aikaan Drouin haluaa muualle. Ei käy kateeksi Steve Yzermania, tätä vanhaa kunnon hiljaista kapteenia.

Lännen yllättäjiin on nostettava ehdottomasti Dallas Stars. Kaikki sarjaa seuraavat tietävät oikein hyvin sen hyökkäyspään potentiaalin mikä siellä oli jo viime vuonna ja se on näkynyt jälleen tulostaululla. Meno on aika villiä edelleen ja omissakin soi. Valitettavasti suomalaismaalivahdeilla on ollut hieman heikohko kausi, mutta ei se ole aina helppoa olla näiden kavereiden takana torjumassa.

Totta kai myös Coyotes on tehnyt vaikutuksen ja viime yöltäkin tarttui komeasti pisteet saman divisioonan Canucksilta.

Kings on pelannut hienosti, jopa yhdeksi Stanley Cup-ehdokkaaksi, mutta onko se miten suuri yllätys, niin vaikea sanoa. Pelaajia liikkui molempiin suuntiin, muutaman ex-pelaajan kohdalla oli mediassa vähän huonompia uutisia ja muuta. Hyvä kausi kuitenkin tähän saakka.

Ducksin voi leimata heti epäonnistujiin. Jollain ihmeen kaupalla Boudreau piti paikkansa penkin takana ja pitänee sen vielä hyvän tovin, sillä nyt Ducksin peli on jo paremmassa kuosissa, vaikka maaleja ei vieläkään tule aivan liukuhihnalta.

Tulevalle yölle olisi kohtalaisen hyvä tarjonta, mutta yksi kohde saa riittää.

Sabres – Panthers | Panthers + 0 | 1,74 Marathonbet, 1,740 Pinnacle

Montoyan Wild-pelin jälkeen Luongo lienee jälleen Panthersin maalilla. Nick Bjugstad palasi edelliseen otteluun yli kuukauden mittaiselta tauoltaan.